BART OOSTINDIE

bartoostindie

Bart Oostindie is een ervaren muzikant, zanger en componist. Hij is in staat om vele stijlen door elkaar te gebruiken en zingt voornamelijk in het Limburgs.

Vanaf zijn 18e reist hij door heel Europa als straatmuzikant. Na enkele jaren volgt hij een opleiding tot gitarist op de conservatoria van Maastricht en Amsterdam.

In 2002 vraagt Mo’Jones hem mee te werken aan een studio-album te maken. Kort daarop staan Mo’Jones en Oostindië samen op het North Sea Jazz Festival. Van Mo’Jones heeft Oostindie de diversiteit in stijlen overgenomen, met invloeden uit de funk, soul, folk en jazz. Ook is zijn samenwerking met Mo’Jones een hernieuwde kennismaking met toetsenist Mike Roelofs, die hij heeft leren kennen op het Conservatorium van Maastricht. Samen beginnen ze de lounge/funk formatie Down South, wat resulteert in het album One on One, geproduceerd door Léon Bartels.

Tegelijkertijd zijn Roelofs en Bartels de opnames gestart van het album Ich Weit Desse D’r Bus, van de Limburgse dialectzanger Arno Adams. Als Oostindie ook gevraagd wordt mee te werken, treedt hij met Adams op tijdens diens live-tour. Verder richt Oostindie met Mo en Skinnie Jones de band Swingkids op, die gypsy jazz speelt. Tenslotte speelt hij nog gitaar in de band van Sherry Dyanne.

In 2005 toont hij zijn kwaliteiten als singer-songwriter en behaalt de eerste plaats tijdens de Alfa Awards Competitie, georganiseerd door het L1 TV-programma De Muziekfabriek. Vervolgens neemt Oostindie een album op met vijf composities, waarin zijn stijl varieert van 60´s folk tot jazz.

In 2010 werkt hij aan zijn eerste echte solo-album, waarin hij meer een verhaal wil vertellen met zijn muziek. Daarin komen invloeden naar voren uit de hoek van folk, roots, jazz en blues.