SOPHIE VAN SCHAIJK

sophie

Sophie van Schaik (15-7-1987), geboren en getogen op het eiland Texel, doet in 2005 auditie aan de Rockacademie te Tilburg waar ze wordt toegelaten. Op de Rockacademie krijgt ze o.a. les van Eric Coenen en Jurre Hogervorst en ook een periode van Michel van Schie. Gedurende de opleiding begint Sophie ook met zingen en past het zingen van koortjes toe in de verschillende bands die hier tot stand komen. In 2009 studeert ze af als bassist en docent.

Kort na haar slagen wordt ze benaderd om in de live band van X-factor winnares Lisa Lois te spelen. Dit doet ze voor een periode van 2,5 jaar. Ze doen o.a. een voorprogramma clubtour met Kane, zijn support act van John Mayer in de HMH, doen verschillende festivals en zijn te zien en te horen op radio en tv. Ook begeleidt Sophie singer songwriter Eefje de Visser in tv programma De Wereld Draait Door en in de finale van de Grote Prijs van Nederland die Eefje wint.

Naast live spelen is Sophie ook veel te vinden in de Moon studio van Wouter Bude. Hier heeft ze in de loop der jaren een aardig aantal cd’s en ep’s voor ingebast, veel van Nederlandse bodem maar ze werkte ook met singer songwriters uit Gent en New York. Voor debuutplaat “De Koek” van Eefje de Visser speelt Sophie het nummer Verdriet in en voor de EP die hiervoor uitkomt bast ze het nummer Herinneringendingen in. In 2011 en 2012 speelt ze nog een aantal keer met Eefje in o.a. het radioprogramma Nachtegiel van Giel Beelen.

Sinds november 2012 speelt Sophie vast bij de band Ape not Mice. Ze spelen bij De Wereld Draait Door, verschillende radio stations en waren de eerste band die zich “Talent van Radio 2”mocht noemen waardoor ze o.a. veel airplay kregen. Ook valt Sophie dit jaar een aantal keer in bij zangeres Nina June en begint ze weer met studeren. Ze volgt één jaar van de masteropleiding jazz/basgitaar aan het conservatorium van Maastricht.

In 2013 wordt Sophie gevraagd om een periode als invaller bij singer songwriter Krystl te komen bassen. Ze doet de volledige najaarsclubtour door het land en ook een aantal radio en televisie optredens. (Toppop3, MTV Musicweek en Kopspijkers-Radio 2). Eind van dit zelfde jaar krijgt Sophie haar eerste Endorsement deal en wel bij het bekende merk Hofner. De v62 hofner bass die nu tot haar collectie behoort wordt ook wel de Paul Mccartney bas genoemd. Een eervolle ontwikkeling om het jaar mee af te sluiten!