OVER ONS

WELKOM BIJ POPLEIDING

Popleiding levert een opwindend, nieuw concept. In een markant gebouw met geschiedenis en karakter, waar kleine knusse oefenlokalen en zalen elkaar afwisselen. Een bar, ateliers, ruimtes waar mensen zitten te componeren of te jammen. Een plaats waar je werkt aan je individuele programma of juist samen muziek maakt.

Popleiding is een school. Maar ook een kenniscentrum. Een podium. En een ontmoetingsplek. Waar leerlingen ook van elkaar leren. In de huiskamer wordt gezongen en gespeeld, talenten komen met elkaar in contact. Het aanbod is groot en divers. Er zijn regelmatig workshops door grote namen in de popmuziek en het is zelfs mogelijk om er een album op te nemen.

Of je nou een loopbaan als muzikant voor je ziet, of dat je in je vrije tijd wilt zingen, drummen, gitaarspelen of componeren, Popleiding levert inspiratie voor een leven lang muziek. Niet in de laatste plaats omdat de drijvende kracht achter Popleiding – Raymond van Rooijen zelf muziek ademt. Samen met een groep bevlogen docenten helpen het beste uit jezelf te halen.

BEN JIJ EEN PODIUMBEEST?

Heb jij altijd al eens een instrument willen bespelen? Heb je er wel eens van gedroomd om op het podium je favoriete lied te zingen? Koester je een stille wens om met een band op het podium volledig uit te dak te gaan? Schrijf je liedjes maar je hebt deze nog nooit live laten horen?

Vanaf 1 Mei 2014 start in Sittard-Geleen een opleiding voor popmuzikanten! Bij POPLEIDING kun je les krijgen van professionele popmuzikanten die wekelijks op het podium staan en je meenemen in de wereld van de popmuziek. Bekende popmuzikanten als Maarten Cima, Kars Grit, Sophie van Schaik, Raymond van Rooijen, Bart Oostindie, Skinnie, Henk van Schijndel en nog meer ervaren popmuzikanten leren je de kneepjes van het vak! Keihard werken aan een carrière als popmuzikant. Met bezieling, uitwisseling van ervaring en vol uitdagingen!

WAT KUN JE LEREN?

Naast cursussen zang, toetsen, gitaar, percussie, bas, drums word je als popmuzikant gecoacht door je leraar. Als band kun je je inschrijven voor een cursus bandcoaching of producen en degene die hun theoretische kennis willen opkrikken kunnen terecht bij de cursus ‘Theorie met Sophie’ van bassiste Sophie van Schaik. Regelmatig zullen er ook cursussen en workshops worden georganiseerd zoals mondharmonica, saxofoon etc.

MUZIEKAVONDEN

Maandelijks vindt er op donderdag een muzikantencafé plaats. Tijdens deze avond kunnen leerlingen en muzikanten elkaar treffen, kun je proeflessen bijwonen en jammen!

POPLEIDING is een initiatief van Pop Instituut Limburg i.s.m. Het Stadslab Sittard-Geleen. POPLEIDING wordt ondersteund door Stg. Popmuziek Limburg en Huis vd Kunsten Limburg